/ zicda.ro



www.zicda.ro este un site de invitații online.

Ca element principal de identitate vizuală, am ales să reprezint o mână cu un inel în formă de inimă pe ea. Această imagine leagă  ideea de cursor sub formă de mână, dar și de actualul ecran touchscreen, cu ideea de logodnă, dragoste.  Aceste asocieri duc cu gândul la o femeie îndrăgostită, care acum caută online să organizeze o nuntă. În ajutorul ei, vine acest site cu propunerea adăugării unei invitații online, pe lângă cea fizică, pentru a-și ușura munca: salvează timp, are informațiile mai accesibile, comunicare mai facilă și o evidență mai clară a evenimentului. Pe lângă acestea, dispune și de mai mult spațiu pentru a-și împărtăși povestea de dragoste. Toate aceste elemente, sunt elemente cheie ce au stat la baza creării identității vizuale, încercând să explic grafic cât mai clar beneficiile pe care le aduce invitația online.

Într-o idee umoristică, am integrat pisici în această identitate vizuală, deoarece imaginile cu pisici se numară printre cele mai populare imagini pe internet. Am personalizat schița, punând versiunea feminină, cu perle și fundiță, în dreapta graficii, și versiunea masculină, cu ochelari și papion, în stânga graficii, ca și cum cele doua pisici ar fi în fața altarului pregătite să spună „da”.  Astfel, am conturat o atmosferă ușor umoristică, tinerească, „hipsterească”, deoarece mă adresez tinerilor, și în special unor tineri care ies din „tradițional”. Ei alcatuiesc publicul țintă al acestui site, fiind cei mai dispuși să treacă la versiunea online a unei invitații de nuntă.

Culoarea albastru deschis/cyan, este aleasă pentru a „domoli” atmosfera „jucăușă” pe care o are această identitate vizuală, aducând ideea de seriozitate, business, tehnologie, dar în același timp și de pace, seninătate, spiritualitate, infinitate.

zicda.ro
facebook/zicda.ro